Voetbal als glijmiddel……

Letterlijk van drie van de vier windstreken waren ze gekomen. Afgezakt naar Oostende. Ja afgezakt, wants als je naar zee rijdt, rijdt je naar beneden! Dus afgezakt uit de streek van Sint – Truiden, afgezakt uit de hoofdstad en letterlijk, maar dan ook letterlijk, afgezakt uit het Heuvelland. En wat was de grote gemene deler? Voetbal; het fenomeen KVO. Voor twee van de koppels rechtstreeks belangrijk want van beider kunne supporter en naar onze stad aan de zee gekomen om het treffen met Anderlecht bij te wonen. En voor het gezin uit Sint – Truiden per carambole, namelijk via de kinderen, in weerwil van de oninteresse van de ouders, toch fel Anderlecht supporter. Een full house dus!

En dan, the morning after, aan de ontbijttafel, het maori ritueel. De verslagen partij baalt een beetje, de overwinnende partij is groothartig mild voor de verslagen tegenstrever. Niemand fanatiek, dus op naar de volgende faze. Toegeven dat het in feite geen strafschop was, er aan toevoegen dat de penalty missen in de sterren geschreven stond. De winnende partij fijntjes suggererend dat ze toch te sterkste waren. en dan gebeurt het. Voetbal als glijmiddel. Naadloos de haka voorbij, vervult voetbal zijn sociale rol. Het onderwerp waarover iedere liefhebber deskundig kan en wil spreken laat toe de, vooralsnog ongekende, gesprekspartner naar zijn civilitude af te tasten. En bij bevredigend resultaat, zoals aan onze ontbijttafel, gaat men een stap verder in de interesse voor mekaar. De aanzet, de wil en de zin naar diepgaander en hartelijker gesprek. Van afgemeten beleefd, naar vriendelijk, charmant vrolijk.

En zo gebeurde het dat we ineens bevoorrechte getuigen waren van een gesprek over de merites van Ford, de ijsheiligen en hun belang voor de fruitstreek, de  makeover van het tijdschrift Diplomatic World,  de organisatietalenten van algemeen directeur Orlans en Voorzitter Coucke. Met wonderbaarlijk gemak van voetballiefhebbende tegenstrevers naar uitgelaten disgenoten. U raadt het, jawel : voetbal connects lovers, en dus glijmiddel!

Of daar dan kinderen van komen? En voor wie ze dan moeten supporteren? Different time, different breakfast.

    1 Comment

  1. Sylvie
    29/04/2017
    Reply

    Zalig te lezen hoe een ochtend verloopt. Alle respect en bewondering voor de B&B. Urenlang luisterplezier! Sylvie en Marc Kintaert

Geef een reactie