Rest assured…

Terwijl we,als frisse beginnende zelfstandigen, dapper en doorzettend, vrij en vrolijk, kijkend en omziend, delend en vermenigvuldigend en spijtig genoeg nog meer aftrekkend dan optellend, de markt penetreren; is het altijd leuk de aficionado’s te ontvangen.

Eéntje, bij de allerbeste en aller dierbaarsten, is onze makelaar en zijn, “ietwat” jongere echtgenote. Voorwaar een schitterend koppel. De deugnieterij in zijn ogen laten terecht vermoeden dat hij, bij wijlen, mentaal nog een pak jaar jonger is dan zijn vrouwtje; ondertussen moeder van hun twee flinke dochters. Maar twee flinke dochters….

Een kei in zijn, vak, deskundig, gepassioneerd, betrouwbaar en bereikbaar. Begaan en belezen. De lakmoesproef van het schadegeval succesvol voorbij.

Wie hem kent heeft deze beschrijving herkend en onderschrijft ze. Een makelaar als steunpilaar. Mooi beeld. Een beetje zoals de vroegere notabelen: pastoor, bankier,onderwijzer in het Nevele van Cyriel Buysse er moeten bijgelopen hebben.  Maar dan de moderne, bonafide, empathische versie. The real deal.

En dan zijn vrouwtje. Op het eerste zicht porselein, breekbaar, een beetje gereserveerd. Kortgeknipt en kortgerokt. Subtiel steunend en sturend. Onuitgesproken aperte medeplichtigheid. Mooi om zien en horen.

Ze staan op het punt opgenomen te worden in het Guinness Book of Records in termen van de snelste sequentie verhuizen. Om uiteenlopende goede redenen zijn ze juist verhuisd, gingen ze bouwen, gaan ze dat niet meer doen en gaan ze weer verhuizen, ongeveer van waar ze kwamen. Een beetje kort door de bocht, maar dat leest gemakkelijker.

En wat is nu eigenlijk de onderliggende drive van dit ingewikkeld maneuver? Opportuniteit zal hij zeggen, liever verstedelijkte omgeving zal zij zeggen, eenvoudiger zal hij zeggen, de school voor de kinderen zal zij zeggen. Maar de waarheid ligt elders!

De waarheid is dat onze makelaar, als steunpilaar van de horeca, nog maar eens een geboorteaangifte aan het plannen is. En dat zijn ogenschijnlijk lieftallige eega een geheime onverbiddelijke strategie ontvouwt om de planeet enkel met vrouwen te bevolken. U heeft het geraden! Ze willen er nog eentje bij en ze gaan er voor! Burgerlijke stand, here we come!

Het geloof zonder de werken dood zijnd, is het nog niet zover maar de vijandelijkheden zijn duidelijk begonnen. Of liever en juister: de esbattementen zijn aan de gang!

Of één en ander bij ons zal plaats gevonden hebben? Een makelaartje in de maak bij ons gemaakt? In dubio pro reo……

Hoe dan ook, aan het gezicht van onze makelaar te zien bij de ontbijttafel….

He din’t rest assured, and that’s for sure!

 

 

  1 Comment

 1. Vanden Abeele Johan
  26/04/2017
  Reply

  Beste Glenn,

  schitterend nieuws las ik zonet in je blog…straks heb ik er dus nog een kleindochtertje bij….

  overigens alle gelukwensen met je formidabele en zeer ironische schrijfstijl…

  nog van dat !

  met vriendelijke groet,

  Johan Vanden Abeele
  ( broer van Boudewijn en schoonbroer van Dirk Vanderstraeten van de GPP uit de tijd van de Pacificatielaan, zaliger gedachtenis…)

Geef een reactie