Factuur 001

Zaterdagavond 01 april 2017. Openingsavond en dus feestavond. Wat zeg ik? Feierabend! Josiane Feierabend! Reisagente extraordinaire en goede vriendin is onze eerste gast. Niemand, maar dan ook niemand kan die familienaam met zoveel verve dragen als Josiane. Kort van stuk, maar groot van hart; haar haar ogenschijnlijk, slechts ogenschijnlijk, naar de vier windstreken. Spitant, spetterende spraakwaterval. Met een aanstekelijk enthousiasme door de  B&NB wervelend en in een oogopslag alles in zich opnemend. Wie denkt dat ze oppervlakkig rondkijkt vergist zich. Het geoefend oog speurt naar sterkten en zwakten. Marktconformiteit; waarin ben je kostenleider, waarin ben je differentiator? Good value for money or not? Recommendable or not? Is dit een bestemming die Independent Travel zal promoten of niet?

Neen dit is geen loutere vrijblijvende riem onder het hart; dit is de lakmoesproef van de sector. Ingehouden adem bij de beginnelingen die we zijn. Voorzichtig fier op het resultaat van een aantal weken hard labeur, maar nog niet getoetst aan ” a peer’s educated eye”.

En dan is er nog Freddy, haar levensgezel maar ook de CEO van het JFK hotel. Zo mogelijk nog strenger, nog indringender in zijn oordeel, want expert in dezelfde kerncompetentie. Zijn toetssteen zal het ontbijt zijn, vermoeden we. De immer onderkoelde, verweerde verdwaalde latino, neemt alles rustig in zich op en doorspekt zijn eerste indrukken, zoals van oudsher, met een kwinkslag en een knipoog.

Ondanks de aangename momenten die we samen door brengen is het toch wachten tot na het ontbijt om hun oordeel, met al zijn nuances, te mogen vernemen. Bij de afgifte van factuur 001, emblematisch moment van de waarheid. Wordt dit document een collectors item of niet?

En blijkbaar zijn we geslaagd, en met brio! Zowel Josiane als Freddy blijken uitermate tevreden over het dienstenaanbod, de infrastructuur, het ontbijt en de verhouding prijs kwaliteit in globo. Altijd een opsteker voor de beginners die we zijn.

Für angenehme Erinnerungen muss man im Voraus sorgen. Eins gibtt es schön, Josiane. Das war ein gans richtige Feierabend!

Factuur 001 is in goede handen; ook al hebben toch maar op de recensie gewacht om dit te posten…….the proof of the pudding being in the eating. (twinkling eye)

Dikke knuffel koppel globetrotters. Ga en vermenigvuldig u, er zijn er veel te weinig zoals jullie.

 

 

Geef een reactie