2018

Zo, ons eerste kalenderjaar zit er op!

Traditiegetrouw kijken we terug op het afgelopen jaar en draaien we ons, op dit tijdsgewricht, naar de toekomst om de trekken lessen te koppelen aan onze goede voornemens.

Aarzelend en toch een beetje onzeker begonnen we er aan op 01 april, gesterkt in ons geloof in het product dat we in de B&B markt zouden zetten. Maar toch gepast voorzichtig zoals het beginners betaamt.

Terugblikkend op de eerste negen maanden van onze onderneming past het de juiste conclusies te trekken en voornemens te formuleren.

De belangrijkste bedenking die spontaan opkomt is dankbaarheid. Dankbaarheid naar de vele mensen toe die er voor kozen bij ons te gast te zijn. En we kiezen onze woorden zorgvuldig.

Jullie waren onze gasten, toch een dimensie groter dan klanten.

En jullie waren met veel, veel meer dan we hadden durven hopen, die er voor opteerden  een B&B te kiezen  die jullie, per definitie, nog niet kenden. We zijn jullie dankbaar voor de nieuwsgierigheid van jullie démarche en de kans die we gekregen hebben u onze invulling van gastvrijheid te mogen laten kennen én beleven.

We zijn ook dankbaar voor de kennismakingen. Aan iedere ontbijttafel gingen nieuwe werelden open, stuk voor stuk interessante verhalen. Stuk voor stuk unieke ervaringen. Soms merkwaardig, soms kritisch, soms enthousiast, soms melancholisch, soms humoristisch dan wel ernstig, maar altijd, zonder onderscheid, aangenaam en waardevol. Het was ons een waar genoegen maar ook een eer u allen een stukje te mogen leren kennen. Het heeft alvast ons leven ontzettend verrijkt.

Wij vroegen het u telkenmale: “Was u hier blij? Heeft u een impressie van een gelukkig moment meegemaakt te hebben? Gaat u een duurzame goede herinnering overhouden aan uw verblijf in Les Paquerettes?” Tevredenheid was immers, in ons streven naar uitmuntendheid, niet genoeg. U heeft het ons laten weten, via uw recensies. We worden een beetje verlegen en oprecht bescheiden bij de lectuur ervan. Ook hier past het onze dankbaarheid naar jullie toe te uiten. Uw appreciatie doet ons enorm plezier en we zijn u dan ook erkentelijk.

Maar ze inspireert ons ook tot verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid om verder te gaan op het ingeslagen pad, rekening te houden met uw suggesties en desiderata. De wil om in de stad aan de zee een plaats te creëren waar we vrije geesten en mensen met goede inborst van allerlei kunne en overtuiging  willen herbergen op de unieke, hartelijke en warme wijze die u, zo lezen we , duidelijk wist te appreciëren.

We zijn echter, dat weten we, echter maar zo goed als onze laatste tevreden gast. En dus moeten en willen we ons dagdagelijks terug in vraag stellen.

Naar het volgend jaar toe willen we veder streven naar uitmuntendheid. Uitmuntendheid in het onthaal, de convivialiteit, de gastvrijheid, de hygiëne, de aangeboden producten, de koppeling aan de evenenmentenkalender van Oostende, en de smaakvolle inrichting van onze B&B.

We engageren ons naar u toe in ons nooit aflatend streven naar ingevulde verwachtingen en verrassende ervaringen. We hopen en zullen betrachten om, het hele jaar door, een aantrekkelijke bestemming te zijn voor wie behoefte heeft aan zuurstof in een aangenaam, comfortabel en gastvrij kader. De Noordzee is immers de zee bij uitstek die seizoenen kent. en ieder seizoen heeft, voor wie de onmetelijke dimensie van de einder koestert, zo zijn coloriet, zijn parfum en dus ook zijn charme.

Als afsluiter natuurlijk ons Nieuwjaarswens. We wensen jullie allen een nieuw jaar met veel, heel veel vollachse dagen, barstend van ingevulde verwachtingen , gerealiseerde verzuchtingen, pertinente nieuwe frisse ideeën, gekoesterde ambitie, verstandig zelfvertrouwen maar vooral en vooreerst spitante gezondheid. Een jaar vol grappen en grollen, gepaste ernst, doorleefde betrokkenheid en bewuste burgerzin. Een jaar vol liefde, vriendschap en genegenheid, waar, met wie en hoe het jullie gelukkig maakt. Maar, als het even kan….mits een ommetje naar het bruisende Oostende.

Voor de terugkomers, we kijken uit naar een warm weerzien!

Voor de nieuwkomers, we willen jullie graag leren kennen!

 

Van harte een schitterend 2018 toegewenst,

 

Patricia & Glenn

 

 

 

Geef een reactie